Danny Jansen Stukadoorsbedrijf

Ra apwerk Buitengevel stucwerk wordt aangebracht door de stucadoor als de gevels al een isolatie aan de binnen zijde hebben.

Over de buitengevel die van steen is word een raaplaag aangebracht variërend van 10mm/15mm dik en na voldoende droogtijd kan men het afwerken met een sierpleisters, spuitwerk, schuurwerk of gladSierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is spachtelputz. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol.

Spachtelputz is een kuststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 2 milimeter.
De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in vier groottes: 1mm 1,2mm 1,5mm en 2mm

Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur.
Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast.
Doordat Spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook uitgeraapte buitenmuren en buitengevelisolatie worden afgewerkt met Spachtelputz. Tevens kan spachtelputz ook worden gespoten.

Sierlijsten worden vervaardigd uit modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht.
Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op plafond of wand).
De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar. Danny Jansen Stukadoorsbedrijf kan echter ook maatwerk leveren en zelfs bestaande lijsten kopiëren of restaureren.Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.
Het "schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande
wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel.
Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 milimeter.
Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.
Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles:
sierpleister (spachtelputz), beschilderen, sauzen, behang, etc.
Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een zeer
gladde afwerking is mogelijk.Een van de nieuwste technieken is het Airless spuiten. Bij Airless spuiten wordt de latex onder een druk van >190 bar zonder toevoeging van lucht door een nauwe spuitnozzle geperst.

Het Airless spuiten heeft als voordeel dat er geen structuur van de roller achterblijft in de latex, waardoor een superstrak eindresultaat ontstaat .